dimarts, 12 d’octubre de 2010

LA PISTA DEL PATIN HOQUEI CLUB (1945-1958)

*1949.- Dues imatges del Patín Hoquei Club a finals dels anys quaranta. La part central de la plaça Calvo Sotelo (Francesc Macià) encara tenia vorera i els trams finals dels carrers Comte d'Urgell i Infanta Carlota (Josep Tarradellas) eren acabats d'urbanitzar. (Fotos Zerkowitz i Valls) 

El dia de Reis de 1945 es va inaugurar a la plaça Calvo Sotelo (avui Francesc Macià) la pista de patinatge del Patín Hockey Club. Aquest petit recinte esportiu ocupava una part del solar delimitat pels carrers Comte d'Urgell, Buenos Aires, Comte Borrell i Infanta Carlota (avui Josep Tarradellas).
El Patín era un dels clubs d'hoquei més antics de Catalunya juntament amb el Club Unión, l'entitat degana. Precisament aquest dos equips varen enfrontar-se en el partit inaugural de la nova pista, que va acabar amb empat (3-3). Anteriorment el Patín havia jugat els seus partits en una pista situada en els terrenys de l'antic Hospital de Sant Joan de Déu al nord del barri de Les Corts tocant a Diagonal.
A la pista principal se n'hi va afegir després una altra per a ocasionals patinadors, que va venir a completar aquesta instal·lació esportiva, que va sobreviure fins el dia 1 de setembre de 1958, data en que va deixar de funcionar després d'haver acollit el campionat d'Espanya de patinatge de velocitat. Durant els anys cinquanta a les pistes del Club Patín s'hi havien organitzat també revetlles i festes a l'aire lliure amenitzades amb música en directe i ball.

*1949.- Una localitat que donava accés a una de les tribunes del Club Patín.

*1950's.- Grups de joves a la pista del Patín.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada