divendres, 8 d’octubre del 2010

PAVELLÓ DELS REGNES DE SÈRBIA, CROÀCIA I ESLOVÈNIA. Exposició Universal 1929


 

La futura Iugoslàvia va comparèixer a l'Exposició Universal de 1929 amb aquest llarg nom de Regnes de Sèrbia, Croàcia i Eslovènia (països que amb el pas del temps han esdevingut independents) i va presentar un pavelló força original. Era obra de l'arquitecte serbi Dragisa Brasovan (1887-1965) i d'una concepció vanguardista en la que hi destacava la façana composada de llistons de fusta disposats horitzontalment, tot formant franges blanques i negres. La planta era molt angulosa en forma d'estrella i era situat al costat del Palau Nacional on avui es troba l'aparcament. Aquest pavelló, com a molts d'altres, va ser enderrocat en acabar l'Exposició.


 
*1929.- Diverses imatges captades des de diferents angles del pavelló.


*1929.- Una imatge de l'interior del pavelló en la que es veu l'escala que conduia al pis superior. (Font: Guia de l'Exposició. Col·lecció Francisco Arauz)
 

*1929.- Vista aèria on es pot apreciar l'emplaçament exacte del pavelló (encerclat en vermell) al costat del Palau Nacional.

*1929.- Un fragment del plànol oficial de l'Exposició en el que s'ha encerclat de blau l'emplaçament del pavelló iugoslau que apareix pintat de groc amb el número 45A (Cliqueu sobre el plànol per ampliar la imatge)

CLUB DOBLE ZERO




Situat als baixos del cinema Nápoles al carrer Pare Claret 168 (entre Lepant i Padilla), el Club Doble Zero va ser una de les primeres discoteques de barri que va obrir portes a Barcelona cap a mitjans de l'any 1967. La vida d'aquest local es va perllongar fins a finals dels setanta, pero va anar a menys a mesura que una altra sala del barri (Trocadero) començava a adquirir major protagonisme. El Doble Zero oferia fins i tot actuacions en directe de grups pop que intentaven fer-se un lloc en el panorama musical del moment, com Micky y Los Tonys, que hi varen actuar el 8 de juny de 1969. La sala obria en horari de tarda a partir de les 6 fins a les 10 del vespre i era força concorreguda per joves i adolescents. El seu logo va ser àmpliament difòs mitjançant enganxines i era facil de veure en les llunes dels cotxes del jovent de l'època.
Avui una sala de bingo ocupa aquest espai.