divendres, 11 de novembre del 2011

AMERICAN PARK. Parc d'Atraccions. (1907-1908). Sant Gervasi de Cassoles

 

L'American Park va ser un exemple menor i efímer en la història dels parcs d'atraccions que ha tingut Barcelona. El complex lúdic estava ubicat a l'antic terme de Sant Gervasi de Cassoles, en la zona compresa entre el final del passeig de la Diputació (avui República Argentina) i l'avinguda del Tibidabo. Va funcionar només durant dues temporades: 1907 i 1908


*1908.- Retall publicitari aparegut a La Vanguardia sobre l'American Park i les atraccions que oferia.

Entre les atraccions estrella hi havien la Muntanya Voladora, la Muntanya Russa i la Muntanya Xina. També diverses modalitats de tir. Tots els dimecres eren considerats com a dia de moda. de les 6 a les 8 a la primavera i la tardor, i entre les 9 i les 12 de la nit a l'estiu. En aquests dies de moda a l'American Park es veien batalles de flors i confetti, se celebraven concursos i festes de beneficiència i sempre hi havia concert. El dia de moda tenia un abonament especific, que es podia adquirir al mateix parc d'atraccions, però també a l'estació de França, al baixador del Passeig de Gràcia, a la Maison Doré i a diverses botigues del centre de la ciutat.  Els abonaments permetien entrar al parc durant tota la tempotada i costaven 10 pessetes per als adults i 5 per als nens.
La pista de l'American Park es perd al setembre de 1908 després de la celebració de la Festa Major de Sant Gervasi.


*1907.- Dues imatges de l'atracció de les barques voladores inaugurada el dissabte de Glòria d'aquell any. (Fotos: Alexandre Merletti Quaglia / AFB)

 

3 comentaris:

  1. Veig que t'has apuntat a les atraccions. Amb el centenari de les l'Arrabassada, és un bon moment, sobretot amb aquestes que són menys conegudes.

    Posaré enllaços als teus apunts des del meu bloc.

    ResponElimina
  2. Doncs sí, amb la imminent aparició del llibre del Ròmul Brotons sobre els Parcs d'Atraccions m'he animat. No sé si de l'American Park en parla massa, perque va durar ben poc. Sigui com sigui espero poder disfrutar d'aquest nou llibre que, pel que sembla, ofereix molta fotografia.

    ResponElimina
  3. Si voleu més informació del llibre "Parcs d'atraccions de Barcelona des de 1853 fins a l'actualitat" aquí teniu un enllaç:
    http://www.albertieditor.cat/origens.php

    ResponElimina