divendres, 22 de juny del 2012

CINE CRISTINA. Diputació / Rambla Catalunya (1945-1967)


*1955.- Imatge captada des del xamfrà de Rambla de Catalunya amb Diputació. L'entrada de la cantonada (a la dreta) correspon al Teatro Calderón. El Cinema Cristina era just al costat (fletxa vermella).

El Cinema Cristina era situat al número 254 del carrer Diputació tocant a Rambla Catalunya. La seva vida va ser paral·lela amb la del veí Teatro Calderón amb el qual compartia edifici i també amb el petit Teatro Candilejas.
La inauguració d'aquesta sala va tenir lloc el 7 de desembre de 1945 amb la projecció de Bambú, un film espanyol ambientat a la guerra de Cuba, dirigit per José Luis Sáenz de Heredia i protagonitzat per Imperio Argentina, Sara Montiel i Fernando Fernán-Gómez.
  
*1945.- Així s'informava a La Vanguardia de la inauguració del Cine Cristina



*1952.- Al febrer d'aquell any s'estrenava al Cristina el film Pandora amb James Mason, Ava Gardner i Mario Cabré.

*1952.- Cues al carrer Diputació durant la projecció del film de Charlie Chaplin Candilejas al Cristina.

El Cristina es va moure sempre dins la categoria de les sales d'estrena. Era un cinema de gran aforament i durant els seus 22 anys de vida va ser testimoni de la presentació a Barcelona de moltes pel·lícules mítiques de la història del cinema. Va tancar portes l'any 1967 quan el solar es va vendre per edificar-hi el Gran Hotel Calderón.