dissabte, 2 de novembre del 2013

LA SEVILLANA. Prostíbul. Arc del Teatre Núm. 13



La Sevillana va ser un altre dels bordells que varen atraure grans quantitats de clients i popularitat a la llegenda del Barri Xino barceloní especialment durant els anys 1920's i 1930's.
Aquest prostíbul era situat al número 13 de l'estret i sempre animat carrer de l'Arc del Teatre, a la vorera d'enfront de Madame Petit i prop de la cruïlla amb els carrers Montserrat i Guàrdia. La Sevillana se situava en un segment mitjà entre el luxe de Madame Petit (situat molt aprop) o del Xalet del Moro i la sordidesa de Cal Manco.

Ubicació exacta de La Sevillana al número 13 de l'Arc del Teatre. (Font. Institut Cartogràfic de Catalunya. Cliqueu a sobre per ampliar el plànol)

A La Sevillana s'utilitzava també el sistema de fitxes. Aquesta mena de moneda pròpia era canviada per diners pels clients poc després d'entrar al local. Després de cada servei entregaven les fitxes a les meuques que així certificaven la feina feta davant les propietaris del local. Les fitxes tenien exactament el mateix disseny que les de Madame Petit amb al·lusions a Venus Urania i Priapo al revers. Només una diferència, com que el local no era de tant luxe, el valor de cada peça era de 3 pessetes en comptes de les 5 pessetes que valien les fitxes a Madame Petit.