dimarts, 16 de setembre del 2014

HOLLYWOOD BAR DANCING. Carrer Nou de la Rambla 103. (1931-1938)


*1932.- Les noies del Hollywood preparades per iniciar als clients en el ball. (Foto: Josep Maria de Sagarra. AHCB)

La vigília de Nadal de 1931 Antoni Astell i Mur, empresari d'èxit de locals de varietés i music -hall i propietari del Cabaret Pompeya del Paral.lel, va obrir al número 103 del carrer Nou, aleshores Conde del Asalto, un local que amb poc temps se situaria en la primera línia de la nit barcelonina. El seu nom homenatjava sense complexos a l'emergent meca del cinema. Havia nascut el Hollywood Bar Dancing.
L'interior del local destacava per la seva decoració vanguardista i trencadora amb una moderna cristalleria i les parets ornades amb formes femenines eròtiques i suggerents. La sala central era d'una gran amplitud amb més d'un centenar de tauletes i cadires. En la seva plantilla d'artistes habituals hi figuraven noms com Lolita Granados, Orquídea Truijillo o Aurorita del Amor i la parella de ball femenina Loli i Pili feia les delícies del públic amb el seu espectacle carregat d'erotisme i presentat com a dansa al nu d'art. Un planter de 30 senyoretes s'encarregava de fer gaudir al personal amb l'art del ball i amb d'altres arts menys confessables. Les orquestres Hollywood Jazz i Demon's amenitzaven les vetllades.
El local estigué en primera línia de la nit barcelonina al carrer Nou i al Barri Xino durant tota la dècada. La guerra va truncar la seva història i va tancar al 1938 quan el conflicte bèlic s'anava atansant al seu final i Barcelona vivia cada cop més en estat de necessitat.

*1933.- Celebració de la Festa de Cap d'Any amb l'orquestra Demon's. (Foto: Merletti. Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya).


*1933.-  Programació del Hollywood Bar Dancing

Amb l'arribada del franquisme Astell va tornar a obrir el local, però com és fàcilment imaginable, allò ja no era el mateix. El nom el va canviar pel de Salón Casablanca.

1 comentari: