diumenge, 2 de novembre del 2014

EDIFICIS D'HABITATGES de la Caixa d'Estalvis i Mont de Pietat de Barcelona. Construcció original. Casanova / Londres (1926- 1950's)

Agraïments a EMILIO GOMEZ FERNÁNDEZ i FRANCISCO ARAUZ

*1926.- Façana davantera i dibuix de la façana interior del conjunt. (Font: Revista El Constructor.  Núm. 36. Barcelona. Octubre de 1926)

Sobre el mateix espai que a principis de segle XX havien ocupat el Velòdrom Parc dels Sports i el camp de futbol del carrer Muntaner, que utilitzaren Barça i Espanyol en diferents etapes, la Caixa d'Estalvis i Mont de Pietat de Barcelona va promoure a l'any 1926 la construcció d'un complex de quatres edificis d'habitatges de lloguer que s'aixecaven sobre la cantonada entre els carrers Casanova i Coello (actual Londres). 
El conjunt comprenia un total de 88 habitatges familiars i es completava amb un pati interior amb capella i escoles. Les edificacions eren de cinc alçades amb un cos central més elevat per sobre del terrat a cadascuna d'elles i un cinquè al bell mig de la façana de la cantonada. Els preus dels lloguers oscil·làven entre les 87,50 i les 100 pessetes de l'època.


*1926.- Plànol de l'edifici en el que s'ha marcat en vermell la superficie d'un habitatge. (Font: Revista El Constructor.  Núm. 36. Barcelona. Octubre de 1926)

Els edificis es conserven encara en l'actualitat però res tenen a veure amb la seva concepció original, a banda de les remuntes dels anys 1950's que van permetre afegir-hi dues alçades més modificant considerablement la seva aparença exterior.

*2013.- Vista actual de l'edifici reformat i ampliat sobre l'original amb una remunta que oscil·la entre un i dos pisos més. (Foto: Google Earth)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada