diumenge, 5 de gener del 2014

CLUB 1800. Discoteca. Carrer del Pi 11. (1969-1977)



El primer dia de juny de 1969 una nova discoteca es va sumar a la llista d'aquesta oferta lúdica anomenada aleshores "música enllaunada" (en contraposició a la música en directe), que a finals dels 1960's ja constituia una proposta d'oci força desenvolupada a la ciutat.
La nota diferencial en aquest cas era que el local es trobava al bell mig de Ciutat Vella, allunyada dels clàssics circuits del Barri Xino o de l'eix  Rambles-Escudellers-Plaça Real i quedava emplaçada en una zona més noble i comercial com era el carrer del Pi. El Club 1800 era situat al mateix immoble que uns anys abans havia acollit el Teatre Guimerà.

*1969.- Publicitat del dia de la inauguració del Club 1800 (Font: Hemeroteca de La Vanguardia).
 
La publicitat de promoció del local incidia en els recurrents aspectes de so, música i llum, amb una gairebé obligada referència al mot "in", expressió aleshores referida a "allò que està de moda".
Els propietaris del Club 1800 tenien una altra discoteca amb el mateix nom a Saragossa i a l'estiu de 1974 varen organitzar un concurs de rock and roll, que es va repetir en una nova edició a l'any següent. Les propostes es van incrementar en els últims anys de vida del cocal. El 1976 els dimarts a la tarda es feia un programa de ràdio en directe des de la pista del local titulat Aquí 1.800 i les nits dels caps de setmana s'oferia un xou especial titulat La noche de las brujas on es repartien premis entre el públic.
Club 1800 va tancar portes el 1977. En el mateix local s'obriria un anys després una nova discoteca que va ser molt més trencadora i singular: Studio Ono.