dissabte, 13 de desembre del 2014

CASERNA DE BOMBERS DEL CARRER PI I MOLIST. (1965 -1993)




A finals de l'any 1965 l'ajuntament de la ciutat, encapçalat pel seu alcalde José Maria de Porcioles, va començar a fer realitat una vella promesa consistent en dotar a la ciutat de més casernes de bombers, especialment en els punts més allunyats del centre urbà. El 30 de desembre de 1965 es van posar en funcionament de manera simultània de Pi i Molist i la del carrer Almogàvers.

*1965.- Notícia breu publicada a La Vanguardia del 30 de desembre sobre l'entrada en funcionament de la caserna de Pi i Molist juntament amb la d'Almogàvers.

La de Pi i Molist era de petites dimensions i en realitat es va resoldre amb el condicionament i adequació dels baixos de l'edifici dels números 71-75 cantonada amb Orduña per poder donar cobertura a l'estacionament de dos camions de bombers i uns espais al fons que servien com oficina de treball i lloc de descans per als bombers.

*1993- La petita caserna poc abans de la seva clausura.

Aquesta minicaserna va ser clausurada el 1993 dintre del pla de reducció de les instal·lacions de bombers a la ciutat que va suposar el tancament de diverses d'aquestes estacions.