dilluns, 30 de març del 2015

ESTAMBUL DANCING. Paral·lel 106 (1933-1938)

El dia 22 de desembre de 1933, el sempre actiu empresari de l'oci norcturn barceloní Pepe Calaf va inaugurar al número 106 del Paral.lel (aleshores avinguda Francesc Layret) en el mateix local que abans havia acollit el Royal Concert, un renovat music-hall que va batejar amb el nom de Dancing Estambul, tot i que en alguns reclams publicitaris es presentava com Stambul sense la vocal inicial
El nou local oferia molt bones expectatives als senyors delerosos de companyia femenina amb una gran ventall d'actuacions d'artistes i varietats, sovint presentades com internacionals. Hi actuava habitualment l'orquestra Napoleón i va tenir gran èxit amb les seves danses sensuals la vedette Elsie Bayron.                                                                                                                                                                                                     

*1933.- Així celebrava la revista picant Papitu l'obertura de l'Estambul amb lloances a Pepe Calaf  (Pepet).

*1933.- Una de les primeres programacions de l'Estambul Dancing al que se li van menjar la "E" (Font: Revista Papitu).

Des del maig de 1934 l'Estambul va comptar amb la companyia del Bombay, un music-hall que el mateix Pepe Calaf va obrir just al costat, al número 108. L'aixecament feixista de Franco contra la República i la guerra van empènyer al local vers una progressiva decadència.
Recent acabada la Guerra Civil el mateix mes de febrer de 1939 una delegació de districte de la Falange va establir-se en el local de l'Estambul que amb el temps seria profundament renovat fins que al 1943 s'hi va inaugurar el Saló de Ball Amaya.     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada