dilluns, 29 d’agost del 2016

CASA BALTÀ. Teixits i roba de vestir. Plaça Catalunya 7 (1948-1976)

Agraïments a VALENTÍ PONS TOUJOUSE i FRANCISCO ARAUZ


A l'any 1948, es va obrir als baixos del número 7 de la plaça Catalunya la botiga de Casa Baltà. Aquest comerç de roba de vestir i teixits, fundat per Josep Marimón i el seus socis Turró i Nin, havia estat anteriorment establert al carrer dels Banys Nous número 11 i Cecs de la Boqueria número 8.
Casa Baltà havia optat per aquest nou emplaçament, absolutament cèntric, a la Casa Marcel.lí Jané, construïda pel mestre d'obres Pere Bassegoda entre 1890 i 1891 (cal recordar que és una de les dues edificacions originals del segle XIX que encara queden dempeus a la Plaça Catalunya), els baixos de la qual havien estat ocupats anteriorment per la Nova Maison Dorée, els Magatzems Catalunya i finalment pel Restaurant La Cala que va romandre obert fins a nou anys després d'acabada la Guerra. 
Casa Baltà, era una botiga especialitzada en prendres de vestir que es va fer popular per les seves campanyes de rebaixes i remat d'existències, que en aquells anys provocaven una gran assistència de clientela femenina.
Va tancar el 1976 i l'espai va ser ocupat per una oficina de la Caixa de Pensions.

*1975.- Anunci d'una de les últimes liquidacions a Casa Baltà. (Font: Hemeroteca La Vanguardia)